top of page

Om Sandøya

Sandøya er en øy som ligger ved Brevik i Porsgrunn kommune i Telemark. Sandøya er en del av flere øyer som ligger i skjærgården ved Langesund og Eidangerfjorden. Sandøya har flotte turstier, badestrender, butikk, skole, barnehage, campingsplass og hytter.  

Det bor cirka 340 faste innbyggere på Sandøya. På sommeren er det mange hyttefolk og turister som tilbringer sommeren på Sandøya. Dikkon er en campingplass med cafe, 2 badeplasser, stor gresslette og flott natur i nærheten. Det går både vei og tursti fra fergekaia og til Dikkon. 

På Sandøya er det fine muligheter til å utforske naturen, finne flotte badestrender, tenne bål, sykle og gå tur. Løvøya er en naboøy som ligger på andre siden av Sandøya og har en tursti/ bruforbindelse.  

Sandøya har veldig gode fergetilbud og båten fra Brevik til Sandøya tar cirka 10 minutter og går hele dagen. Fra Brevik har vi god bussforbindelse til andre nære steder i Grenlandområdet. På sommeren går også passasjerbåten Løvøy der du kan besøke andre øyer i skjærgården som f.eks. Bjørkøya, Løvøya, Siktesøya og Klokkerholmen. 

 

Sandøya handelshus er den lokale butikken på Sandøya der du kan få kjøpt matvarer. Butikken er åpen hele året. 

IMG_20191023_152059015.jpg
IMG_20191023_152047153.jpg
bottom of page