Sandøya Naturbarnehage

Barnehagens åpningstider

Kl: 06:50 - 16:40

Uteområdet vårt

I barnehagen legger vi vekt på at barna skal undersøke og finne ut av. Her er hvert enkelt barns utvikling, modning og medbestemmelse i stor grad styrende for valg av temaer og innhold i barnehagen. Alt vi gjør skal i mest mulig grad foregå ute i naturen. Barnehagen er en naturbarnehage hvor vi legger vekt på at barna skal utforske, leke og få gode opplevelser sammen i naturen. For å nå målene vil barnehagen bruke hele Sandøya som "lekeplass".

Vi benytter oss av steder som skog, sjø, strender, bondegården og ser på andre dyr vi har på øya. I skogen har barnehagen en egen base med gapahuk og bålplass som vi kaller Rådyrhytta. I tillegg har vi også et sted i skogen som kalles Tarzanløypa der barna kan klatre i tau og bevege seg i variert terreng. Barnehagen drar også på tur til steder utenfor øya vår. Vi har da dratt på turer til Brevik, Stathelle, Langesund og Porsgrunn for å besøke bibliotek, begivenheter, museer og områder barna kan leke og utforske.